logo

Over R&J

De exclusieve gordijnen en interieurelementen van Romeo & Juliëtte

Elegante raammode in klassieke, moderne of robuuste stijl in rijke stoffen: daar staat Romeo & Juliëtte al jaren om bekend. Vanuit het eigen atelier en de nieuwe winkel voorziet het vakbedrijf nu ook in de grote vraag naar andere interieurelementen, voor een geïntegreerde, persoonlijke inrichting op niveau.

Berdie van Grinsven legt de lat namelijk graag hoog voor haar Belgische en Nederlandse professionele en particuliere clientèle: “Alles moet kloppen, punt. Daarom hebben we ons atelier in Helmond ook vergaand geautomatiseerd. Dankzij hoogwaardige apparatuur voor bepaalde gestandaardiseerde bewerkingen hebben we meer tijd voor de details van speciale en grote projecten. We werken al onze interieurelementen dus tot in de puntjes af.”

Vertrouwd

Van verticale plooien in schuine gordijnen tot moltoneren van tere zijde voor volumineus hangen; Romeo & Juliëtte heeft alle vakbekwame expertise in huis voor exclusieve raam- en interieurbekleding. Berdie is van huis uit coupeuse en styliste. Vanuit haar modeachtergrond bekwaamde zij zich in kleuradvies, bewerkelijke gordijnen en ambachtelijke meubelstofferingen. Zij stuurt ook de ervaren ateliermedewerkers aan, om zicht te houden op de beoogde hoge kwaliteit.

Berdie over deze aanpak: “Juist omdat we in het privédomein van mensen werken, kiezen we voor vaste contactpersonen en vertrouwde gezichten. Dat geldt eveneens wanneer we zaken doen met interieurarchitecten en projectinrichters.”

Uit eigen atelier en winkel

Romeo & Juliëtte laat niets aan het toeval over. De staf kiest, keurt en koopt zelf de interieurstoffen. Elk materiaal ondergaat bovendien een controle met licht en wordt met precisie ingemeten. Voor de confectionering zoals blindzomen, banen, plooivlinderen en ringponsen beschikt het atelier over speciaal ontwikkelde machines, die ook voor zware stoffen en leder hun hand niet omdraaien. Advies over raambekleding en andere interieurelementen krijgen klanten in de winkel schuin tegenover het Noord-Brabants Museum in de provinciehoofdstad. Daar zijn alle stoffen, luxe behang en accessoires ‘live’ te bewonderen en te kiezen. De winkel fungeert bovendien als showroom voor de expertise van het atelier, door bijzondere maakwijzen en producten te laten zien.

Topmerken

De collectie van Romeo & Juliëtte is zowel uitgebreid als bijzonder, vertelt Berdie: “Alle topmerken, van Armani Casa en Houlès Paris tot de handbedrukte en rijkgeborduurde stoffen van Pierre Frey. Trots zijn we ook op de nieuwe namen in onze collectie. Sinds kort bieden we zowel behang als stoffen van Arte, Zimmer Rohde en Sahco Hesslein. Bovendien zijn we dealer geworden voor de fijne shutters van Jasno, ook een echt Brabants bedrijf. Daarnaast kunnen we hoogwaardig fotobehang op maat leveren en hebben we ruime keuze in Frans en Amerikaanse passementen voor de verfijnde afwerking van onder meer gordijnen en kussens.”

Nieuwsgierig?

Bezoek onze winkel annex showroom aan de chique Verwersstraat in Den Bosch. Ga naar onze contactpagina voor de openingstijden en kom langs in onze showroom. Ook de contactinformatie om een afspraak te maken voor persoonlijk interieuradvies en meer informatie over de kennismakingskorting op interieurprojecten voor nieuwe klanten.